Teated

Hiiumaa haigla töökorraldus alates 18.mai 2021
18.05.2021

1. Vastavalt Terviseameti peadirektori otsusele 17.maist 2021 tuleb Hiiumaa haiglal tagada alates 21.maist 2021 pandeemilise nakkuse raviks vähemalt 4 voodikohta (sh I-II astme intensiivravi).

2. Töökorraldus alates 18.maist:

2.1 plaaniline statsionaarne (sh päevaravi/päevakirurgia) ravi toimub.

2.2 kõigil plaanilistel patsientidel, kes on vaktsineerimata, vajalik negatiivne Covid test vähemalt 48 tundi enne hospitaliseerimist.

Vaktsineeritud patsientide testimise vajadust jälgida juhendist „COVID- 19 VASTU VAKTSINEERITUD PATSIENDI KÄSITLEMINE“.

Covid-19 läbipõdenud patsienti (viimase 8 kuu jooksul), kui tal puuduvad viirushaigustele iseloomulikud tunnused (palavik, nohu, köha), ei ole vaja testida ning võib panna tavapalatisse. Kui Covid läbipõdenul on viirushaigustele iseloomulikud tunnused, siis patsient testida ning isoleerida eraldi palatisse.

2.3 õendushooldus on avatud plaanilistele patsientidele (haiglaväliseid).

2.4 polikliiniku vastuvõtud, taastusravi, hemodialüüs, labor, röntgen, sonograafia, Holter uuringud- töötavad tavapäraselt.

2.5 plaanilistel patsientidel, kes tulevad endoskoopilistele uuringutele (gastroskoopia), vajalik negatiivne Covid test 48 tundi enne protseduuri.

2.6 testimine/analüüside võtmine toimub igal tööpäeval

2.7 perearstide poolt saadetud Covid positiivsete patsientide analüüside ja röntgenuuringute teostamine toimub eelregistreerimise alusel. Covid positiivseid patsiente saadetakse analüüsideks/uuringuteks ainult äärmisel vajadusel.

2.8  Unimed Kliinikud OÜ Hiiumaa hambaravi töötab tavapärase ajagraafiku alusel. Ootealal kannavad patsiendid kaitsemaski.

3. patsientide külastamine toimub raviarsti või osakonna õe nõusolekul. Külastada saab korraga üks (1) inimene, külastusaeg max 30 minutit. Külastaja peab olema terve ning tal ei tohi olla viirushaigustele iseloomulikke tunnuseid (nohu, köha, palavik)  ja kandma haigla ruumides meditsiinilist kaitsemaski. Külastajaid ei testita Covid- 19 suhtes.

4. tugiisikud on sünnituse juurde lubatud. Sünnituse juures tohib viibida korraga üks (1) tugiisik. Tugiisik peab olema terve ning tal ei tohi olla viirushaigustele iseloomulikke tunnuseid (nohu, köha, palavik). Tugiisik peab haigla ruumides kandma meditsiinilist kaitsemaski. Tugiisikut ei testita Covid- 19 suhtes.

5. sünnitaja külastamine on lubatud raviarsti või ämmaemanda nõusolekul. Külastada saab korraga üks (1) inimene. Külastaja peab olema terve ning tal ei tohi olla viirushaigustele iseloomulikke tunnuseid (nohu, köha, palavik)  ja kandma haigla ruumides meditsiinilist kaitsemaski. Külastajaid ei testita Covid- 19 suhtes.

6. tulenevalt Terviseameti uuendatud miinimumnõuetest tervishoiuteenuse osutajatele COVID-19 pandeemia tingimustes ja ECDC juhistest Interim guidance on the benefits of full vaccination against COVID-19 for transmission and implications for non-pharmaceutical interventions (europa.eu) ei pea töötajad kabinettides, puhkeruumides, koosolekutel ja koosviibimistel kasutama lähikontakti korral maski ja tagama hajutamist, kui kõik ruumis viibivad töötajad on vaktsineeritud* COVID-19 vastu. Kontroll ja vastutus jääb osakonna vanemõele. Kui kõik ruumis viibijad ei ole vaktsineeritud, siis tuleb kõigil ruumis viibijatel kasutada maske.

7. Jätkuvalt tuleb kanda maski/respiraatorit patsiendiga kokkupuutel või liikumisel haigla üldaladel.

8. nõuded vaktsineerimata töötajatele muutunud ei ole.

9. haigla uks on avatud.

10. EMO ootealale saabub patsient üksi (v.a lapsed) ilma saatjateta. Saatja ootab haigla vestibüülis või autos/õues. Haigla ruumides on patsient ja saatja kohustatud kandma meditsiinilist kaitsemaski.

11. Töökorraldus kehtib alates 18.maist 2021 ja vaadatakse üle vastavalt vajadusele.

Riina Tamm
Juhatuse liige

 

*Vaktsineerituteks loetakse:

  • Comirnaty – 7 päeva pärast II vaktsiinidoosi manustamist
  • COVID-19 Vaccine Moderna – 14 päeva pärast II vaktsiinidoosi manustamist
  • VAXZEVRIA – 15 päeva pärast II vaktsiinidoosi manustamist
  • COVID-19 Vaccine Janssen – 14 päeva pärast vaktsiinidoosi manustamist