Teated

Hiiumaa haigla töökorraldus alates 26.aprill 2021
25.04.2021
  1. Vastavalt Terviseameti peadirektori otsusele on Hiiumaa haiglas pandeemilise nakkuse raviks (alates 26.04.2021 kl 8.00) eraldatud 4 voodikohta (sh I-II astme intensiivravi) ning 1 eraldatud erakorralise meditsiini osakonna voodikoht ja 1 isolatsioonivõimekusega III astme intensiivravi voodikoht.
  2. Plaaniline statsionaarne (sh päevaravi/päevakirurgia) ravi toimub. Plaanilisele statsionaarsele ravile saabuvatel vaktsineerimata patsientidel, vajalik negatiivne Covid test vähemalt 48 tundi enne hospitaliseerimist. Vaktsineeritud patsientide testimise vajadusel järgitakse juhendit „COVID- 19 VASTU VAKTSINEERITUD PATSIENDI KÄSITLEMINE“. Covid-19 läbipõdenud patsienti (viimase 6 kuu jooksul), kui tal puuduvad viirushaigustele iseloomulikud tunnused (palavik, nohu, köha), ei testita. Kui Covid läbipõdenul on viirushaigustele iseloomulikud tunnused, siis patsient testitakse ning isoleeritakse.
  3. Plaanilisi patsiente (haiglaväliseid) õendushooldusosakonda ei võeta, et olukorra eskaleerudes saaksime aktiivravi osakonnas olevad patsiendid paigutada õendushoolduse pinnale.
  4. Polikliinik, labor, röntgen, kompuutertomograaf, sonograafia, hemodialüüs, taastusravi - töötavad tavapäraselt.
  5. Testimine/analüüside võtmine toimub igal tööpäeval.
  6. Perearstide poolt saadetud Covid positiivsete patsientide analüüside ja röntgenuuringute teostamine esmaspäev, kolmapäev, reede kl 13.10- 14.00. Eelregistreerimine.  Covid positiivseid patsiente saadetakse analüüsideks/uuringuteks ainult äärmisel vajadusel.
  7. Jätkuvalt kehtib haiglas külastuskeeld.
  8. Tugiisikuid on sünnituse juurde lubatud. Sünnituse juures tohib viibida korraga ainult 1 tugiisik. Tugiisikule, kes on vaktsineerimata, teostatakse haiglas Covid- 19 kiirtest, mille vastus saabub 20-30 minutiga ning kinnitav test, mis saadetakse Regionaalhaigla laborisse, mille vastus saabub 24-48 tunni jooksul. Kui tugiisik on vaktsineeritud Covid- 19 vastu ühe doosiga, siis võetakse kiirtest ja kinnitav test. Kui tugiisik on vaktsineeritud kahe doosiga ja teise doosi manustamisest on möödas 14 päeva, siis kiirtesti ja kinnitavat testi pole vaja anda. Tugiisik peab olema terve ning tal ei tohi olla viirushaigustele iseloomulikke tunnuseid (nohu, köha, palavik). Tugiisik kannab haigla ruumides kirurgilist kaitsemaski.
  9. Haigla uks on avatud.
  10. EMO ootealale saabub patsient üksi (v.a lapsed) ilma saatjateta. Saatja ootab haigla vestibüülis või autos/õues.
  11. Haigla ruumides on patsiendid ja saatjad kohustatud kandma meditsiinilist kaitsemaski.
  12. Töökorraldus kehtib 26.aprill- 31. mai 2021.a. või vaadatakse üle vastavalt vajadusele.